ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/9

Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση φόρων και μεταρρυθμίσεις

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Τις βασικές γραμμές της πολιτικής στις οποίες θα αναφερθεί στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας επαγγέλθηκε μια νέα οικονομική πολιτική με μείωση φόρων και ένα πολιτικό συμβόλαιο, βασισμένο στην ειλικρίνεια και την αλήθεια.

 

Μίλησε επίσης για την ανάγκη προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι ιδιωτικές επενδύσεις που θα βάλουν την οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

 

Ενόψει της ανόδου του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο. Ειδικότερα συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του Ιατρικού Συλλόγου και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Όπως είπε στις δηλώσεις του μετά, οι απόψεις των φορέων και του επιχειρηματικού κόσμου είναι πολύτιμες για τον ίδιο και το επιτελείο του ενόψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ.

 

"Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην υπερβολική υπεροφορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας και πρέπει επιτέλους να προωθήσουμε τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα κάνουν την οικονομία μας ανταγωνιστική και θα παράγουν μια σταθερή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι χωρίς σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει. Και στην προσπάθεια αυτή για τη διαμόρφωση ενός καινούργιου κοινωνικού και επιχειρηματικού πεδίου οι απόψεις των κοινωνικών εταίρων είναι εξαιρετικά πολύτιμες", τόνισε.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ