ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/9

Επιθέσεις Πολάκη σε δημοσιογράφους - Μπούμερανγκ για κυβέρνηση

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Σάλος έχει ξεσπάσει απο τις χυδαίες επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων επειδή τόλμησαν να ρωτήσουν τον πρωθυπουργό για το μαύρο στα κανάλια και την ανεργία των δημοσιογράφων ή γιατί δεν φοβήθηκαν να σχολιάσουν τις αναρτήσεις του.

 

Σε αυτές ο κύριος Πολάκης χαρακτήριζε θεραπαινίδα της Νέας Δημοκρατίας την δημοσιογράφο του Alpha Ευαγγελία Τσικρίκα που διατύπωσε την σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό.

 

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook κατηγόρησε την Ευαγγελία Τσικρικά ότι ενεργεί κατόπιν εντολών της ΝΔ ενώ συνόδευσε το σχόλιό του με φωτογραφίες της δημοσιογράφου από τον προσωπικό λογαριασμό της ανάλογες με αυτές που αναρτούν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι από ρεπορτάζ που καλύπτουν.

 

"Το 2011-12-13-14 δεν πόναγε, δεν δάκρυζε, δεν ρωτούσε αλλά ως θεραπαινίδα και λιβανιστήρι των παράνομων καναλαρχών και του Σαμαρά έβγαζε μόνο ευτυχισμένες 'οικογενειακές' φωτογραφίες", έγραψε ο υπουργός.

 

Ο Παύλος Τσίμας που σχολίασε την αήθη επίθεση Πολάκη στην δημοσιογράφο έγινε και εκείνος στόχος του υπουργού που συνέχισε την επίθεση στους δημοσιογράφους με νέο χυδαίο κείμενο.

 

Από τη μεριά τους, οι δημοσιογράφοι του Alpha απάντησαν με τον δικό τους τρόπο διακωμωδώντας το παραλήρημα Πολάκη και αναρτώντας στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία της Ευαγγελίας Τσικρίκα και του διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, Βασίλη Παπαδρόσου δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα.

 

Απτόητος όμως ο κ. Πολάκης συνέχισε στο ίδιο ύφος ισχυριζόμενος ότι η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ.

 

"Ο κ. Πολάκης είναι ένας κομματικός, πειθήνιος, υπάλληλος που για να γίνει αρεστός “πυροβολεί” όποιον αντιμάχεται το καθεστώς. Το πρόβλημα είναι στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέχεται αυτό τον άνθρωπο και τον έχει ορίσει αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Το μόνο που κάνει είναι να σερφάρει στο ίντερνετ όλη μέρα και να αντιμάχεται όσους φέρνουν αντιρρήσεις στην κυβέρνηση. Τα νοσοκομεία μας καταρρέουν, ο κ. Πολάκης όμως είναι στο Facebook, στο Twitter, λέει ατάκες, κάνει βόλτες με τη μηχανή του, τσακώνεται με τους δημοσιογράφους και από εκεί και πέρα αφήνονται οι άρρωστοι να παλεύουν μόνοι τους με τα προβλήματα", τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Η Ένωση Συνακτών έκανε λόγο για bulling του κ. Πολάκη στους δημοσιογράφους ενώ έντονα αντέδρασε στο παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού και η Νέα Δημοκρατία.

 

"Η επιλογή του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να κουνήσει το δάχτυλο σε συναδέλφους, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν την δουλειά τους, δεν απαντάει ούτε στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, ούτε στο αμείλικτο ερώτημα της ανεργίας και, βεβαίως, δεν είναι επιχείρημα η κυβερνητική θέση: «όπως οι άλλοι κι εσείς». Εκτός και αν η στάση αυτή υπηρετεί διαδικασία κοινωνικού αυτοματισμού και εν προκειμένω δαιμονοποίησης του δημοσιογραφικού κόσμου στο σύνολό του, στον οποίο επιχειρεί να φορτώσει όλα τα δεινά που πληρώνει η κοινωνία. Στο ίδιο κλίμα κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο πρόσφατο παρελθόν, όσο και τώρα, στοχοποιούν δημοσιογράφους με σκοπό να τους απαξιώσουν, όπως έγινε και με τη συνάδελφο κ. Ευαγγελία Τσικρίκα, με χυδαία επίθεση που υπέστη από τον αναπληρωτή του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, Παύλο Πολάκη", ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Λάκης Λαζόπουλος σε ανάρτησή του στο Αλ Τσαντίρι Νιούζ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις απολύσεις δημοσιογράφων με το επιχείρημα ότι στήριξαν μνημονιακές πολιτικές.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ