ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/8

ΠΑΣΟΚ: Οριστικό "διαζύγιο" με ΚΙΔΗΣΟ, "κλείδωσε" η συνεργασία με ΔΗΜΑΡ

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Οριστικό είναι πλέον το "διαζύγιο" με το ΚΗΔΙΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ, ενώ την Κυριακή ανακοινώνεται ο "γάμος" του με τη Δημοκρατική Αριστερά.

 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος δεν έκανε καμία αναφορά στην ομιλία της αντιθέτως κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους που είχαν αποστασιοποιηθεί από το Κίνημα να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπως είπε.

 

"Θέλω και πάλι απ' αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να γυρίσουν σπίτι τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ.  Χωρίς προσωπικές πολιτικές και σκοπιμότητες που θολώνουν την πορεία μας. Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ ο κ. Παπανδρέου έθεσε σε ψηφοφορία την πρόταση για το αν πρέπει να γίνει εκλογική συνεργασία ή όχι με το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη την απέρριψαν. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να πολώσει το κλίμα τονίζοντας πως το 2011 όταν ήταν πρωθυπουργός έπρεπε να διαγράψει αυτούς που τον υπονόμευσαν.

 

"Κανονικά θα έπρεπε να είχα διώξει τους αποστάτες όταν ήμουν πρωθυπουργός όπως έκανε ο Τσίπρας με τον Λαφάνη", σημείωσε.

 

Διαφορετικό κλίμα υπάρχει μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά και Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου για να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους στις εκλογές.

 

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

 

"Η Δημοκρατική Αριστερά υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου και βασισμένη στις ιδρυτικές της αρχές προχωράει στη δημιουργία συμπαράταξης που θα είναι αφετηρία για την διαμόρφωση ενός ισχυρού πόλου του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας. Η συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την ταχεία μετεξέλιξη, ανανέωση και συνεργασία των υφιστάμενων κομμάτων του προοδευτικού χώρου με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος που θα διεκδικήσει ευθύνες στη διακυβέρνηση της χώρας", αναφέρεται στην εισήγηση της ΚΕ που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης και άλλα 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ έστειλαν επιστολή δηλώνοντας ότι διαφωνούν με την κοινή κάθοδο του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ