ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/8

Λαϊκή Ενότητα: "Απόκτηση" Χουντή & απάντηση σε "βολές" Μίκη

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο αποκτά η Λαϊκή Ενότητα, αφού ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, μαζί με άλλα 52 στελέχη, προκειμένου να προσχωρήσουν στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

 

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας στήνει σταδιακά το αριστερό μέτωπο συνεχίζοντας το μπαράζ επαφών με κοινωνικούς φορείς και επικεφαλής πολιτικών ομάδων, ενώ απάντησε και στον Μίκη Θεοδωράκη που τον κάλεσε να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές.

 

"Δεν μπορείς να χτυπήσεις το Σύστημα μέσα από το Σύστημα, γιατί τελικά θα γίνεις και εσύ Σύστημα", του είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

"Η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της "Λαϊκής Ενότητας", απάντησε ο κ. Λαφαζάνης για να του ανταπαντήσει ο κ. Θεοδωράκης: "Εάν πάρετε μέρος στις εκλογές, επιδιώκετε βεβαίως να γίνετε ένα μέρος της αμαρτωλής Βουλής".

 

"Η παρουσία μας στη Βουλή δεν είναι ασύμβατη με την παρουσία μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο του αγώνα που σωστά σαλπίζεις", ήταν η επόμενη τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη.

 

Τη συμπόρευσή τους με τη Λαική Ενότητα έχουν ήδη ανακοινώσει το Αριστερό Ρεύμα και η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, ενώ ανοιχτή παραμένει η συζήτηση με την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει επίσης προτείνει κοινή εκλογική κάθοδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ηγεσία της οποίας θα συναντήσει αύριο, ενώ και ο Αλέκος Αλαβάνος επιβεβαίωσε τη συνεργασία του με τη Λαική Ενότητα.

 

Ο επικεφαλής της κίνησης Σχέδιο Β μιλησε στο MEGA για την απόφαση του να παρακάμψει την κομματική επετηρίδα προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει για το σχηματισμό κυβέρνησης.

 

"Θα είναι απολύτως απαράδεκτο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτέμβρη όπως θα ήταν απολύτως απαράδεκτο και το τονίζω και αυτό να δώσω την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να είναι άκαρπη και μετά να μην γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων", είπε.

 

Αποστάσεις πάντως από τη Λαική Ενότητα πήρε ο Μανώλης Γλέζος: "Δεν στηρίζω κανέναν, στηρίζω την βούληση του λαού" σημείωσε.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ