ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/7

Γ. Ρωμανιάς: Παραιτούμαι αύριο-Δεν μπορώ να εφαρμόσω το νόμο

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει αύριο το πρωί, όπως προανήγγειλε μιλώντας στο "MEGA Σαββατοκύριακο", ο Γιώργος Ρωμανιάς.

 

Όπως δήλωσε, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους κ. Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη, παρουσία του κ. Στρατούλη.

 

"Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Ρωμανιάς υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο για το συνταξιοδοτικό, για τον οποίο, όπως υποστήριξε, αγνοήθηκε πλήρως το υπουργείο, σημειώνοντας: "Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε".

 

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται με τα νέα πρόσωπα που τοποθετήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου, αλλά με το νόμο που πρέπει να εφαρμοστεί. "Ασχολούμαι 40 χρόνια με την Κοινωνική Ασφάλιση, νομοσχέδιο γραμμένο με τέτοια αγραμματοσύνη, τέτοιο ερασιτεχνισμό, τέτοια άγνοια δεν έχω ξαναδεί. Είναι απίστευτο αυτό το νομοσχέδιο. Να σου λέει μέσα το πρώτο σχέδιο ότι στις μειωμένες συντάξεις σου κόβει 16% το μήνα;", σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

O γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε ότι οι κατώτατες συντάξεις για μερική απασχόληση θα φτάσουν έως και τα 180 ευρώ το μήνα.

 

Οι μειώσεις συντάξεων θα πιάσουν ακόμα και αυτούς που έχουν κάνει αίτηση να βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιουλίου. Η μεγάλη κατηγορία των ασφαλισμένων που θα υποστεί σοβαρές απώλειες είναι όσοι έχουν 15 - 20 χρόνια ασφάλισης, καθώς στα 62 έτη θα πάρουν μειωμένη έως και 45% τη σύνταξή τους και θα λάβουν από 300 ευρώ έως 450 ευρώ, ενώ όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος θα λάβουν τα 486 ευρώ. 


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ