ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/10

Reuters: Διακριτικές επαφές Βερολίνου με Αλ. Τσίπρα

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Για διακριτικές επαφές του Βερολίνου με τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του για τις εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα.

 

"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς σκέφτεται η αντιπολίτευση", φέρεται να δήλωσε ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος, από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας.

 

Σημειώνεται περαιτέρω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συναντηθεί "τουλάχιστον τρεις φορές" με το νυν υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν ενώ γίνεται λόγος και για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον Β. Σόιμπλε και τον Μάριο Ντράγκι.

 

"Οι Γερμανοί ακόμα στηρίζουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, αλλά εξερευνούν και επιλογές για εναλλακτικό σχέδιο", δήλωσε στο Reuters ο Γενς Μπαστιάν, γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

 

Επισημαίνεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φερθεί "κατά κύριο λόγο με πραγματισμό" στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν στελέχη του που κέρδισαν αυτοδιοικητικές θέσεις τη φετινή χρονιά, με κύρια αναφορά στη Ρένα Δούρου.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ