ΠΟΛΙΤΙΚΗ
6/8

Συνεχίζεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ενώ έξω από αυτή πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι ένστολοι.

 

Οι διατάξεις που φέρνει το πολυνομοσχέδιο είναι προς το συμφέρον των ενστόλων, υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Εργασίας αφού δεν θίγονται οι συντάξεις του ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να θιγεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία τους, εφόσον όπως είπε τα ταμεία είναι υγιή, απαντώντας εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

 

"Οι διατάξεις που φέρνουμε συνολικά για τις ένοπλες δυνάμεις, τους ένστολους, λιμενικούς και αστυνομικούς είναι προς το συμφέρον τους. Δεν θίγεται ούτε ένα ευρώ, το επαναλαμβάνω ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα των ενόπλων δυνάμεων των αστυνομικών και των λιμενικών και επιπλέον δεν θα μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ το πλαίσιο των παροχών, τη στιγμή που τα ταμεία τους είναι υγιή. Τελεία και παύλα αυτή είναι η αλήθεια" τόνισε ο κ. Βρούτσης.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναρωτήθηκε εάν οι αρχηγοί των σωμάτων διαδηλώνουν με τους ενστόλους.

 

"Που είναι οι αρχηγοί των Σωμάτων σήμερα, να βρεθούν μαζί, της Ελληνικής Αστυνομίας, να βρεθούν μαζί με τους ενστόλους που διαδηλώνουν. Προς τιμήν τους είναι οι υπαρχηγοί του λιμενικού Σώματος" είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων για το επικουρικό ταμείο

 

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι ένστολοι, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει προς ψήφιση το άρθρο 221. Όπως λένε αυτό θα οδηγήσει στην απώλεια των αποθεματικών των ταμείων τους. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, όπου έχει στηθεί φραγμός από κλούβες της αστυνομίας.

 

Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κολοκοτρώνη και πορεία μέχρι το υπ. Οικονομικών, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός γραμματέας είπε ότι εξετάζονται κάποιες βελτιώσεις στο κείμενο του άρθρου.

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις άφησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Χρ. Φωτόπουλος, ο οποίος κάλεσε αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες να "μαυρίσουν" στις εκλογές όποιον βουλευτή ψηφίσει το άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

 

"Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τη μη νομιμότητα που μας αντιμετωπίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Εφόσον συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει κατ' αυτόν τον τρόπο θα αναλάβει και τις ευθύνες του" δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ