ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/3

Αντ. Σαμαράς: Νέα εποχή χωρίς δανεικά

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Τη συμφωνία με την τρόικα που θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας στις αγορές θέλει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για νέα εποχή χωρίς μνημόνιο κατηγορώντας όσους είχαν επενδύσει στην καταστροφή της Ελλάδος.

 

"Διαψεύδονται όλα τα σενάρια καταστροφής για την χώρα μας. Όπως χρεοκοπούν όσοι τα διακινούσαν, όσοι τα προεξοφλούσαν και όσοι τα επιδίωκαν. Και όσοι αγωνίζονταν να κρατήσουν όρθια αυτά ακριβώς που μας βούλιαξαν στην κρίση. Και όσοι κερδοσκοπούσαν για τα πάθη του λαού μας", είπε.

 

Την ίδια ώρα πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση οτι ετοιμάζεται να σύρει την χώρα σε νέο μνημόνιο.

 

"Προσπαθούν να μας πείσουν αυτές τις μέρες ότι το μνημόνιο πέτυχε και προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι άλλο, ότι το μνημόνιο τελειώνει. Τελειώνει, τι συζητάτε τώρα για το μνημόνιο. Διότι αυτό το οποίο θα έρθει αμέσως μετά ίσως το ονομάσουν κάπως αλλιώς αλλά θα είναι ακριβώς το ίδιο. Θα είναι ακριβώς το ίδιο αν τους αφήσουμε", σημείωσε. 

 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Real News τονίζει ότι δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι δεν θέλει το ποτάμι ταπεινό εταίρο αλλά πρωταγωνιστή και "μαγιά της επόμενης μέρας". 

 

Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο ότι αλλάζουν τα κόμματά τους για να αποφύγουν την αποπληρωμή των δανείων ενώ ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στο Βήμα είπε ότι ο λαός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις για ανακούφιση που δήθεν θα προέλθει από την ανάκαμψη. 

 

Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα όσα αναφέρει στο μήνυμά του για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος τονίζει την ανάγκη να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την χώρα.

 

"Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα μεταίχμιο και το πέρασμα απέναντι, η οριστική έξοδος από την κρίση, εξαρτάται από το εάν θα εφαρμοστεί άμεσα ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει το μνημόνιο και τις λογικές του μνημονίου", ανέφερε.  

 

Στο μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός από την στάση βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ζητούν αλλαγές στη συμφωνία με την τρόικα για το γάλα.

 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε σε συνεργάτες του πως είναι άδικο και στενάχωρο να υπάρχουν παραφωνίες την ώρα που η χώρα έχει παρουσιάσει σημαντικά αποτελέσματα τα οποία αναγνωρίζονται από όλους.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ