ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/10

Συνάντηση Παπούλια με την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Τον υπουργό Δικαιοσύνης και την ηγεσία της δέχθηκε σήμερα στο προεδρικό μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

 

Ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν μεταξύ των δικαστικών, που συνεχάρη ο Κάρολος Παπούλιας επ' αφορμή της ανάληψης των νέων τους καθηκόντων.

 

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στο ρόλο της Δικαιοσύνης και είπε ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα κοινωνικής ευταξίας και σταθερότητας, ενώ πρόσθεσε:

"Ο απλός πολίτης λέει: 'Να πάω στο δικαστήριο να βρω το δίκιο μου'. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι η ουσία για μένα του τι σκέφτεται ο πολίτης για εσάς και βεβαίως και τις απαιτήσεις που έχει ο πολίτης από εσάς. Σήμερα σε μια δύσκολη εποχή είστε επιφορτισμένοι και με ένα άλλο καθήκον. Της υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού".

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης με τη σειρά του διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Δικαιοσύνη ήταν και θα παραμείνει ανεξάρτητη.

 

"Να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα" 

 

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης καλούνται να υπερασπίσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, σημείωσε με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τους ανώτατους δικαστικούς. Επίσης τους κάλεσε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως δικαστές που έμειναν στην Ιστορία.

 

"Σας συγχαίρω ακόμη μια φορά, σας εύχομαι καλή δύναμη. Να είστε Τερτσέτηδες και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα" είπε ο κ. Παπούλιας.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ