ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/9

"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό βάζει το απεργιακό κύμα

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο το απεργιακό "κύμα", που κορυφώνεται την ερχόμενη εβδομάδα με κινητοποιήσεις σε σχολεία, Πανεπιστήμια, Δημόσιο, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία. Η αντιπαράθεση, ωστόσο, κορυφώνεται με αιχμή τις κινητοποιήσεις των καθηγητών.

 

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για "κήρυκες της καταστροφής", που θέλουν να πείσουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν γκρεμιστουν τα πάντα και αν δεν βυθιστούν όλοι σε ένα καταστροφικό χάος και κάλεσε τους νέους να τους γυρίσουν την πλάτη.

 

"Δεν πιστεύουν σε σας. Είναι κήρυκες της καταστροφής, φανατικών ακραίων ιδεολογιών που παντού χρεοκόπησαν, αφού προηγουμένως οδήγησαν κοινωνίες ολόκληρες σε ερείπια" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

 

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, που μιλά απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους πολίτες σε ανένδοτο αγώνα για ανατροπή της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον πρωθυπουργό, ότι δεν θα φύγει μόνος του, αλλά θα τον ρίξει ο λαός.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τονίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται "αποφασιστικά και αταλάντευτα δίπλα στον αγώνα δασκάλων και καθηγητών για την Παιδεία, για το μέλλον των παιδιών μας, για το παρόν των σχολείων που υποβαθμίζονται, κλείνουν, κινδυνεύουν να ρημάξουν χωρίς φύλακες και χωρίς διδακτικό προσωπικό".

 

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, μιλώντας στον ρ/σ Alpha δήλωσε πως "γίνεται μια έντονη προσπάθεια να πυροδοτηθεί η απεργία γιατί ουσιαστική αιτιολογική βάση δεν υπάρχει" και διέψευσε ότι τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ είπε πως έχουν διασφαλιστεί οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών.

 

Κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών κάνοντας λόγο για απαράδεκτες λογικές. "Δεν μπορεί κανείς -είπε- να αποδεχθεί λογικές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δημόσιο σχολείο και τους μαθητές ως μέσα εξυπηρέτησης κομματικών σχεδιασμών".

 

"Εμείς, δεν βάζουμε τα παιδιά μας ως ασπίδα, ούτε υποστηρίζουμε συντεχνιακά παιχνίδια για ψηφοθηρικούς λόγους. Έγνοια μας είναι μόνο η δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή θέλουμε να υποστηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις από τις κανιβαλιστικές πολιτικές, που διαχωρίζουν τους μαθητές σε πατρικίους και πληβείους" σημειώνει η τομεάρχης Παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου.

 

Κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, λέγοντας πάντως ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις απεργίες των εκπαιδευτικών, αν και διαφωνούσε για τη μορφή τους.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ "θα πρέπει να δει περισσότερο την ευθύνη του" είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: "Ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι ούτε να ποδηγετούν το κίνημα, ούτε να δίνουν οδηγίες προς ναυτιλομένους, ούτε πολύ περισσότερο να το καλούν να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, να ρίξει αυτή την κυβέρνηση για να έρθει μια άλλη του ΣΥΡΙΖΑ".


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ