ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/4

"Ναυμαχία" Καμμένου - Γεωργιάδη

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη ότι διατηρεί σκάφος αναψυχής, που είναι δηλωμένο σε offshore εταιρεία ώστε με αυτό τον τρόπο να μην καταβάλλει φόρους.

 

Η κόντρα ξεκίνησε στη Βουλή όταν στο βήμα βρισκόταν ο Πάνος Καμμένος, καθώς στην αίθουσα ακούστηκαν γέλια με αποτέλεσμα εκείνος να διακόψει την ομιλία του και να αποχωρήσει μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γεωργιάδη αλλά και βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Ο κ. Γεωργιάδης λίγο αργότερα δήλωσε για το θέμα: "Στο χέρι μου κρατάω όλα τα αποδεικτικά έγγραφα ότι το σκάφος 'Ηλιάτορας', με το οποίο ο Πάνος Καμμένος, όργωνε τις θάλασσες του Αιγαίου για 20 χρόνια ανήκει σε off shore εταιρεία με έδρα τα 'Νησιά του Ανθρώπου', τα νησιά της Μάγχης. Δηλαδή είναι μια εξωχώρια εταιρεία, ο ιδιοκτήτης του σκάφους της οικογένειας Καμμένου. Οφείλει λοιπόν ο κ. Καμμένος ή να παρουσιάσει τα αποδεικτικά έγγραφα ότι το σκάφος ανήκε στον πατέρα του και ήταν σε ελληνικού Δικαίου εταιρεία ή να μας εξηγήσει εάν για τον Γ. Βουλγαράκη ο,τι νόμιμο ήταν και ηθικό, εάν και για τον Π. Καμμένο ισχύει ακριβώς το ίδιο πράγμα που είπε ο Γ. Βουλγαράκης. Τα υπόλοιπα περί απειλών ας τα πει σε άλλους".

 

Ο Π. Καμμένος μίλησε για συκοφαντίες και απείλησε με προσφυγή στα δικαστήρια αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: "Πρόκειται για παροπλισμένο σκάφος αναψυχής 20 ετών υπό αγγλική σημαία 'Ευρωπαϊκή Ένωση' που κατέχει ο Ηλίας Καμμένος από το 1993 δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές και πληρωμένο σε ελληνική τράπεζα. Οι συκοφάντες των Παρθένων Νήσων της Συγγρού και τα Μέσα που αναπαράγουν μετά την διάψευσή μου τη λάσπη, θα οδηγηθούν στην ποινική και αστική δικαιοσύνη".

 

"Νομίζαμε ότι ήταν το πιο αξιοπρεπές να σηκωθούμε να φύγουμε. Εφόσον δηλαδή γελάνε, έχει κάνει τρεις – τέσσερις συστάσεις ο πρόεδρος και δεν τον ακούει κανείς και γελάνε κάποιοι βουλευτές μπροστά, στα πρώτα έδρανα της ΝΔ, από εκεί και πέρα λες τι νόημα θα έχει να συνεχίσουμε; για να γίνεται πανηγύρι;", είπε για το θέμα στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" o βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή είπε: "Αν έχει off shore ο κ. Καμμένος και έχει σκάφος ο πατέρας του, θα κριθεί ο καθένας γιατί έχει ήδη πει πάρα πολλά ο κ. Καμμένος για τους άλλους".

 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ανακοίνωσή του έθεσε εκτός κόμματος τον, Κυριάκο Τόμπρα, με αφορμή τον διαπληκτισμό, που είχε με την πρώην βουλευτή Ευγενία Πρεβεζάνου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ