ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13/9

Εμπλοκή με δανειστές για Υπερταμείο και προαπαιτούμενα

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Mε εμπλοκή στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, αλλά και στα προαπαιτούμενα, που όφειλε βάσει της συμφωνίας να έχει ολοκληρώσει η κυβέρνηση, ξεκίνησαν στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές.

 

Η διαφωνία για το Υπερταμείο που θα αντικαταστήσει το ΤΑΙΠΕΔ, δεν αφορά μόνο στα πρόσωπα της διοίκησης, αλλά και στο ποιές δημόσιες επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και πότε.

 

Υπάρχει ήδη μια λίστα στην οποία περιλαμβάνονται και οι αμυντικές ΔΕΚΟ με την κυβέρνηση να φέρεται να μην επιθυμεί την ένταξή τους στο Υπερταμείο, ζήτημα στο οποίο διεξάγονται συζητήσεις.

 

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται και τα ενεργειακά και ειδικότερα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και φυσικού αερίου.

 

Η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα φέρει πολύ γρήγορα προς ψήφιση δυο νομοσχέδια για τα αδήλωτα εισοδήματα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

Σειρά στις συζητήσεις παίρνουν αργότερα σήμερα τα "κόκκινα δάνεια", με προτεραιότητα τα επιχειρηματικά και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό χωρίς να διευκρινίζεται εάν στις αλλαγές θα περιλαμβάνεται και "κούρεμα" στο κεφάλαιο εκτός αυτού στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που αφορούν σε οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

 

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ οι επαφές θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ