ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/9

Στην Αθήνα το κουαρτέτο - Με Κατρούγκαλο η πρώτη συνάντηση

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Αρχίζουν απόψε οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών με το βλέμμα αρχικά στην εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

 

Τα ραντεβού ξεκινούν στον απόηχο των προειδοποιητικών δηλώσεων του Eurogroup της Παρασκευής όπου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αν τα χρήματα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το καλοκαίρι δεν εκταμιευτούν έως το τέλος Οκτωβρίου ουσιαστικά δεν θα είναι πια διαθέσιμα.

 

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν τα 15 προαπαιτούμενα που πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τις αποκρατικοποιήσεις.

 

Στο πρώτο ραντεβού στις 15:30 ωστόσο θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα διαφθοράς και κατόπιν θα συζητηθούν τα θέματα του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, με τον διορισμό του Εποπτικού Συμβουλίου να είναι μια από τις μεγάλες εκκρεμότητες.

 

Στόχος είναι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει συμφωνηθεί το πλαίσιο ώστε από εκεί και πέρα να προχωρήσει η υλοποίηση.

 

Στο Eurogroup του Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο η κυβέρνηση θέλει να έχουν κλείσει τα προαπαιτούμενα ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση που έχει το δύσκολο μέτωπο των εργασιακών και προβλέπεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ