ΕΛΛΑΔΑ
13/9

Κάλεσμα από ΣτΕ σε πολιτικούς για σεβασμό στη Δικαιοσύνη

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Αυστηρό μήνυμα καταδίκης των πολιτικών παρεμβάσεων στη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, έστειλε η ηγεσία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απάντηση της δήλωσης του πρωθυπουργού ότι δεν δίνει καμία πιθανότητα το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει το νόμο Παππά λόγω αντισυνταγματικότητας.

 

Η αντίδραση μερίδας δικαστών προέκυψε μέσω διαρροών και όχι επίσημων ανακοινώσεων. "Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση", λένε με νόημα.

 

Και προσθέτουν: "Η έκδοση από το δικαστήριο συγκεκριμένων αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει και την απόφαση επί των κύριων προσφυγών".

 

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρθηκαν και στις παλιότερες αποφάσεις για το μαύρο στην ΕΡΤ όπου σαφώς αναφέρεται ότι αρμόδια για την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ.

 

Σημειώνουν οι δικαστικοί αυτοί κύκλοι ότι υπάρχει νομολογία και οι προηγούμενες αποφάσεις έχουν βαρύτητα χωρίς όμως να δεσμεύουν τη νέα κρίση της δικαιοσύνης.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ