ΕΛΛΑΔΑ
3/6

Διαξιφισμοί Μπουτάρη - Άνθιμου για το Gay Pride Θεσσαλονίκης

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Αντέδρασε ο Μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προαναγγέλοντας αγρυπνία για το Gay Pride, που θα γίνει στο κέντρο της πόλης σε λίγες ημέρες.

 

Ειδικότερα, στο στόχαστρο των πολέμιων του Μητροπολίτη βρίσκεται ο δημαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος με τη σειρά του πέρασε στην αντεπίθεση, υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

 

 

"Στηρίζουμε το Gay Pride όλες τις εκδηλώσεις που τονίζουν τη διαφορετικότητα και φυσικά θα συμμετάσχω και στην παρέλαση", είχε δηλώσει σχετικά ο δήμαρχος της πόλης.

 

Ο μητροπολίτης προανήγγειλε ότι μία ημέρα πριν από την παρέλαση των ομοφυλοφίλων θα κάνει αγρυπνία κατά δυσάρεστης, απαράδεκτης και αξιοκατάκριτης παρουσίας των ομοφυλοφίλων όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και καλεί τους πιστούς να απομακρυνθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις. "Να μας αφήσουν ήσυχους. ο διάβολος συνήθως πάει και χτυπάει εκεί που υπάρχει κάτι που θα πονέσει. Οι Θεσσαλονικείς στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι αρνητικοί σε αυτά το θέμα", δήλωσε σχετικά.

 

"Σέβομαι την άποψη του μητροπολίτη αλλά και ο ίδιος θα πρέπει να σεβαστεί τη διαφορετικότητα" απαντά ο Γιάννης Μπουτάρης που δηλώνει ότι το Gay Pride θα γίνει κανονικά. "Tο πρόγραμμα που προωθεί δεν πρόκειται να αλλάξει - προβλήματα πάντα μπορεί να υπάρξουν, ένας χαζός να πετάξει ένα αυγό αλλά όχι σοβαρά προβλήματα", υπογράμμισε.

 

Πάντως, η Σύναξις Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών με επιστολή της ζητά από την ιερά κοινότητα του Αγίου Όρους να απαγορεύσει τη είσοδο του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Αθωνική πολιτεία αν δεν σταματήσει η εν λόγω εκδήλωση.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε παγερά αδιάφορος για τις αντιδράσεις αυτές και αναφέρθηκε σε έναν καλόγερο ο οποίος -όπως είπε- του διαμαρτύρεται για τους ομοφυλοφιλους κάθε φόρα που πηγαίνει στο Άγιο Όρος.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ