ΕΛΛΑΔΑ
17/4

Εκκενώθηκε η Πρυτανεία -14 προσαγωγές

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί η επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση της Πρυτανείας η οποία βρισκόταν υπό κατάληψη για 19 ημέρες. Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθησαν 14 άτομα, 7 γυναίκες και 7 άνδρες και για το λόγο αυτό πραγματοποιείται έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης. 

 

Λίγο μετα τις 6 άνδρες της αστυνομίας με τη βοήθεια πυροσβεστών επιχείρησαν να μπουν από την μπροστινή πόρτα, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, όπως αντίστοιχα δεν κατέστη δυνατό να παραβιάσουν και τις πλαϊνές πόρτες της Πρυτανείας. Τελικά εισήλθαν στο κτήριο ανεβαίνοντας στον πρώτο όροφο. Από τις πρώτες αναφορές πάντως φαίνεται ότι δεν υπάρχουν ζημιές μέσα στον χώρο τον οποίο είχαν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους αναρχικούς απεργούς πείνας.

 

"Η κυβερνητική απόφαση για τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, υπηρετεί την δημοκρατία και στηρίζει την δημόσια εκπαίδευση", δήλωσε μέσα από το twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

 

"H Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια. Απαιτείται συλλογική διαχείρισή τους από όλους τους αρμόδιους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις" επανέλαβε ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης. 


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ