ΕΛΛΑΔΑ
31/1

Ριπές ανέμου έως 12 μποφόρ

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Τα 12 μποφόρ φθάνουν σήμερα οι θυελλώδεις άνεμοι, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας "χτυπά" τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδ. Κολυδά, σε Διδυμότειχο, Άνδρο, Αμφίκλεια και Μόλυβο οι άνεμοι πνέουν έως 10 μποφόρ ενώ τα 11 μποφόρ φθάνουν σε Άγιο Νικόλα, Μόρνο και Ταΰγετο.

 

Με 149χλμ την ώρα πνέουν οι άνεμοι στην Κάρυστο που έφθασαν τα 12 μποφόρ, ενώ σε Νάξο και Καπαρέλι Βοιωτίας έφθασαν τα 130χλμ και 124χλμ την ώρα αντίστοιχα.

 

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Όλα τα πλοία με προορισμό τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη παραμένουν στην Κρήτη καθώς υπάρχει απαγορευτικό απόπλου.

 

Μικροατυχήματα έγιναν λόγω των θυελλωδών ανέμων, με σοβαρότερο αυτό σε δρομολόγιο του Super Fast Ferry2 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Μπάρι. Τα τεράστια κύματα προκάλεσαν αναταράξεις και πανικό μέσα στο γκαράζ του πλοίου όπου ντελαπάρισαν ένα επικαθήμενο φορτηγό και μία καρότσα και άλλα 20 περίπου φορτηγά υπέστησαν υλικές ζημιές. Το πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας όπου γίνεται καταμέτρηση των ζημιών, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

 

Στην Πάτρα  το βράδυ της Παρασκευής το πλοίο Cruise Europa προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού ενώ έπνεαν 8-9 μποφόρ, χωρίς να υποστεί ζημιά το πλοίο ούτε να τραυματιστεί επιβάτης. Το πλοίο απέπλευσε με τρεις ώρες καθυστέρηση.

 

Στο νομό Τρικάλων οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ επικίνδυνα έχουν φουσκώσει ο Πηνειός ποταμός και ο παραπόταμός του.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ