ΕΛΛΑΔΑ
8/11

Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στο σχολείο "18 Άνω"

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Το σχολείο της κοινότητας "18 Άνω" επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρας χαρακτηρίζοντας "ντροπή για τη χώρα" το γεγονός ότι δεν βρίσκονται τα ελάχιστα κονδύλια για τη λειτουργία του.

 

Σημείωσε ότι η τοξικοεξάρτηση "δεν αποτελεί ανίατη ασθένεια και οι τοξικοεξαρτημένοι δεν είναι άτομα με ειδικές ανάγκες", έχουν, όμως, "ανάγκες και κυρίως έχουν ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας, προκειμένου να επανενταχθούν".

 

Χαρακτήρισε εργαλείο για την επανασύνδεσή τους με το κοινωνικό γίγνεσθαι την "εκπαιδευτική διαδικασία που τους παρέχεται" η οποία θα μπορούσε να προλάβει και τον κίνδυνο της υποτροπής.

 

"Είναι πράγματι ντροπή για τη χώρα μας, για τον πολιτισμό μας, να μην βρίσκονται ελάχιστα κονδύλια, όπως αυτό των 6 χιλιάδων ευρώ το χρόνο και να είναι, ακόμα και σήμερα, κλειστό το σχολείο για τους θεραπευόμενους της κοινότητας «18 Άνω». Και, πράγματι, θεωρούμε ότι αυτή η ντροπή είναι ενδεικτική της αντίληψης που επικρατεί στη σημερινή κυβέρνηση για το πώς οι συνάνθρωποί μας, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στο περιθώριο, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία", σημείωσε.

 

Κατέληξε εκφράζοντας την ελπίδα να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό. "Ελπίζω αυτή η δύναμη ψυχής των ανθρώπων που σήμερα συναντήσαμε να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία, για το πώς πρέπει να αγωνιστούμε να διεκδικήσουμε και να βγούμε από την κρίση", υπογράμμισε.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ