ΕΛΛΑΔΑ
7/10

Και συνοδηγός στη φονική νταλίκα της Βέροιας

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στην αστυνομία εμφανίστηκε και ελαφρά τραυματισμένος συμπατριώτης του Ρουμάνου οδηγού της μοιραίας νταλίκας της Εγνατίας ο οποίος δήλωσε ότι ήταν συνοδηγός του.

 

Κατέθεσε ότι ο οδηγός προσπάθησε όντως να σταματήσει το φορτηγό αλλά δεν τα κατάφερε καθώς είχαν μπλοκάρει τα φρένα.

 

Όπως είπε o 46χρονος πανικοβλήθηκε και έφυγε, αρχικά, περιπλανώμενος στα χωράφια και καταλήξει σε ένα από τα χωριά.

 

Χθες με νοήματα πλησίασε τους κατοίκους και τους εξήγησε ότι ήταν στο τροχαίο ενώ στη συνέχεια εκλήθη η αστυνομία. Πρόσθεσε ότι βρισκόταν στο φορτηγό ως συνοδηγός ώστε να μάθει το δρομολόγιο και να το κάνει την επόμενη φορά.

 

Αναφορικά με τους τραυματίες, τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ιδιαίτερα ένας 76χρονος πολυτραυματίας στο νοσοκομείο της Βέροιας αλλά και δυο κοπέλες 28 και 18 ετών που νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα. 

 

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 42χρονος υπεύθυνος της τεχνικής εταιρείας κατασκευής του έργου στην Εγνατία Οδό σε βάρος του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για διατάρραξη συγκοινωνιών.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 42χρονος ισχυρίστηκε ότι στον τομέα ευθύνης του έκανε ο,τι έπρεπε να κάνει εβρισκόμενος σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από το σημείο του δυστυχήματος. Ερωτηθείς για το ποιος έχει ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας, ο δικηγόρος απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που ερευνά ο ανακριτής. 

 

Ο 42χρονος αφέθηκε ελεύθερος ενώ αναμένεται η απολογία η απολογία του Ρουμάνου οδηγού την Πέμπτη. 


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ