ΕΛΛΑΔΑ
15/8

Αντιδράσεις για σχόλιο της Λένας Διβάνη για τον 19χρονο

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Καταιγιστικές αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει ένα σχόλιο της συγγραφέως Λένας Διβάνη στο στο Twitter για τον 19χρονο, που σκοτώθηκε στο Περιστέρι.

 

Η συγγραφέας έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter: "Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό".

 

Το σχόλιο εξόργισε εκατοντάδες χρήστες και κυρίως η λέξη τζαμπατζής για ένα νέο που είχε μόλις χάσει τη ζωή του, με αποτέλεσμα να δεχτεί ομοβροντία αρνητικών αναρτήσεων και σχολίων τα περισσότερα από τα οποία έχουν τέτοια ακραίο περιεχόμενο και είναι αδύνατο να αναπαραχθούν.

 

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε: "Να συγχαρούμε θερμά όλους εσάς που λέτε "ο 18χρονος ας πλήρωνε εισητήριο". Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που παίρνετε και δίνετε πάντα απόδειξη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν παρκάρετε ποτέ παράνομα. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν ρίξατε ποτέ σκουπίδι έξω από κάδο. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τον τρόμο ενός παιδιού που δεν έχει ένα ευρώ στην τσέπη. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που αποκαλείτε του άνεργους τζαμπατζήδες. Είστε οι ίδιοι νομοταγείς πολίτες που πιστεύετε πως από τα οχήματα πηδάνε "τα παιδιά των άλλων"... Γιατί αυτές είναι οι ζωές των άλλων... Κι αυτοί είναι θάνατοι των άλλων... Για ένα κωλοεισιτήριο... Ντροπή!"

 

Η Λένα Διβάνη επανήλθε μετά τη θυελλώδη κριτική του σχολίου της κάνοντας λόγο για παραλήρημα μίσους.

 

"Ειναι απίστευτο ότι μια φράση που στην ουσία έλεγε ότι το τραγικό αυτο ατύχημα δεν σημαινει ότι το επάγγελμα του ελεγκτή (που υπαρχει σε ολο τον κοσμο χωρις εξαιρεση) ειναι ρουφιανια, κατέληξε σ' αυτο το παραλήρημα μισους. Λυπάμαι πολύ", σημείωσε. 

 

Στο πλευρό της συγγραφέως μετά την κριτική που δέχθηκε, ο Χρήστος Χωμενίδης και ο Πέτρος Τατσόπουλος, με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει όμως ότι η κυρία Διβάνη είχε κάνει προφανώς μεγάλο λάθος.

 

"Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λυντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας", ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Τατσόπουλου.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ