ΕΛΛΑΔΑ
31/5

Έβγαλε στο "σφυρί" σπίτι για 831 ευρώ

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Πίσω έκανε τελικά η ΕΥΔΑΠ που ξεκίνησε τη διαδικασία για να "βγάλει στο σφυρί" το σπίτι άνεργου οικογενειάρχη στο Πέραμα για οφειλή 831 ευρώ και προχώρησε σε διευθέτηση της οφειλής.

 

Ο ίδιος λέει ότι παρά την αιματηρή οικονομία δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαρισμούς καθώς τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνεργος και κάνει πολύ σπάνια κάποια μεροκάματα. Τα μόνα χρήματα που έμπαιναν στο σπίτι της οικογένειας ήταν ο πενιχρός μισθός της συζύγου του, ο οποίος εξανεμιζόταν για το φαγητό της οικογένειας και τα βασικά έξοδα των δύο παιδιών τους, 17 και 18 χρονών.

 

Η ΕΥΔΑΠ αφού έκοψε την παροχή νερού στο σπίτι ξεκίνησε τη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης του σπιτιού και τον ειδοποίησε ότι το βγάζει στο σφυρί για μόλις 30.000 ευρώ.

 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο συνδικάτο Μετάλλου και οι συνάδελφοί του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν και την Πέμπτη έκαναν παρέμβαση στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού.

 

Χρειάστηκε να καταβάλει τα τέλη επανασύνδεσης 120 ευρώ, τα οποία συγκέντρωσε με τη βοήθεια των συναδέλφων του.

 

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "Ριζοσπάστης" και λίγο αργότερα η ΕΥΔΑΠ έκανε... πίσω και σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αντιμετωπίζει τα προβλήματα των καταναλωτών με ευαισθησία. "Το μέσο της κατάσχεσης είναι το έσχατο μέσο, μετά από πλήθος ενεργειών, για την εξασφάλιση της απαίτησης, που υποχρεούται να εφαρμόσει η Εταιρεία βάσει του νόμου. Ωστόσο, η Εταιρεία κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια του συγκεκριμένου καταναλωτή, προχώρησε ήδη στην εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για τη διευθέτηση της οφειλής" αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημόσιος οργανισμός.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ