ΕΛΛΑΔΑ
30/1

Παραμένουν στους δρόμους

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες σε Βοιωτία και Λάρισα καθώς περιμένουν τις επόμενες κινήσεις την πολιτικής ηγεσίας για να καθορίσουν τη στάση τους.

 

Στον κόμβο της Νίκαιας παραμένουν για τρίτη ημέρα οι αγρότες της Νίκαιας. Για μια ακόμη φορά σήμερα ζήτησαν να τους επιτραπεί η έξοδός τους στην εθνική οδό και οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο τους απάντησαν αρνητικά, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο όσο δεν λύνονται τα προβλήματά τους.

 

Υπέρ των κινητοποιήσεων τάχθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ που βρέθηκε το πρωί στο πλευρό των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας και κάλεσε τους αγρότες να βγουν μαζικά στα μπλόκα. "Εδώ κλείνουν την ζωή του λαού και θα μας πουν τώρα για τον κλειστό δρόμο; Μα είναι αποπροσανατολιστικό αυτό. Οι αγώνες μπορούν να γίνονται και με κλειστούς και με ανοιχτούς τους δρόμους και με όλες τις μορφές πάλης. Ας αφήσουν αυτό το ανοιχτοί δρόμοι....τι θέλουν δηλαδή; Να κλαίμε μέσα στο σπίτι μας;" αναρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

 

Πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ για την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των αγροτών προανήγγειλε ο Φώτης Κουβέλης λέγοντας: "Οι αγρότες, οι οποίοι αυτή την ώρα κινητοποιούνται, με αιτήματα σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικά δίκαια, τα οποία ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που έχει ο τόπος στη βάση των όσων έχει συμφωνήσει με τον μηχανισμό στήριξης, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν".

 

Τα προβλήματα δεν λύνονται με πρακτικές του παρελθόντος και με κλειστούς δρόμους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στη Θεσσαλονίκη.

 

Μετά τις επαφές και με τους πολιτικούς αρχηγούς, οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, στην βόρεια, την κεντρική Ελλάδα, αλλά και την Πελοπόννησο έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στους δρόμους και προειδοποιούν πως αν οι δεσμεύσεις που απέσπασαν δεν υλοποιηθούν θα σκληρύνουν την στάση τους.

 

Πιο αδιάλλακτη στάση κρατούν οι αγρότες της Βοιωτίας, οι οποίοι στη χθεσινή συνέλευση τους αποφασίστηκε να γίνουν προσυγκεντρώσεις στα χωριά της περιοχής και την Πέμπτη οι αγρότες οργανωμένα με τα τρακτέρ τους θα ξεκινήσουν από τον Ορχομενό με στόχο να "κόψουν" την εθνική στον κόμβο του Κάστρου.

 

Να δώσουν δυναμικό παρόν στα μπλόκα κάλεσε τους αγρότες ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, χωρίς όμως να κλείσουν τους δρόμους.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ