ΕΛΛΑΔΑ
26/1

Ιερώνυμος: "Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε"

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Οργάνωση "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής, αναφέρθηκε σήμερα ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στα γραφεία του Ιατρείου στους Αμπελόκηπους.

 

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η Εκκλησία έχει ως σκοπό να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει και να του δώσει κουράγιο στην πορεία της ζωής.

 

"Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο" είπε ο κ. Ιερώνυμος και χαρακτήρισε εξαιρετική την πρόταση για δημιουργία από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δικτύου κατ' οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται και δεν μπορούν να την έχουν.

 

"Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και πρέπει ο καθένας κάτι να κάνει με τον εαυτό του ώστε ν' αλλάξει η ζωή μας. Βρέθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι που στάθηκαν στο πλάι μας και στήριξαν αυτό το έργο κι έτσι αυτό εξαπλώθηκε. Και εύχομαι ο Θεός να το ευλογήσει μέχρι την στην ώρα που δεν θα χρειάζεται και θα είναι ο καθένας άνθρωπος ανεξάρτητος από όλες τις πλευρές, αν και αυτό μπορεί να αργήσει ή μπορεί να μην προλάβουμε κι εμείς να το δούμε αποκατεστημένο" δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

 

Στον έναν χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχουν γίνει 16.800 ιατρικές επισκέψεις, 3.000 εργαστηριακές εξετάσεις, 2.800 εμβολιασμοί σε παιδιά, ενώ 2.000 ανασφάλιστοι λαμβάνουν από εκεί κάθε εβδομάδα τα φάρμακά τους.

 

Την αλυσίδα αυτή της αγάπης συμπληρώνουν 9 δημόσια νοσοκομεία, όπου γιατροί δέχονται, πέραν του ωραρίου τους, ανασφάλιστους ασθενείς.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ