ΕΛΛΑΔΑ
4/1

Αλήθειες και ψέματα για το δάνειο του MEGA

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Τα τελευταία 24ωρα διακινούνται διάφορα ψευδή σενάρια τα οποία εμφανίζουν την εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (το ΜEGA CHANNEL δηλαδή) να έχει λάβει ένα τεράστιο τραπεζικό δάνειο, ύψους 98 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ τονίζει ότι η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, αφού το ύψος του δανείου είναι 10 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων εκταμιεύθηκαν στον σταθμό μόνο τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Για να δοθούν δε (από πέντε τράπεζες) τα 8,5 αυτά εκατομμύρια, χρειάστηκε το MEGA CHANNEL να υποθηκεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

 

Σε ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. αναφέρεται:

 

"Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. δεν δανείστηκε 98 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα. Το δανειο ( από πέντε τράπεζες) ήταν ύψους 10 εκατομμυρίων, εκ των οποίων εισπράχθηκαν μόνον 8,5 εκατομμύρια -με την αφαίρεση των τραπεζικών προμηθειών. Οι τράπεζες, μάλιστα, για να χορηγήσουν τα 8,5 εκατομμύρια απαίτησαν εξασφαλίσεις ύψους 140 εκατομμυρίων, τις οποίες και έλαβαν. Να σημειωθεί ότι του δανείου προηγήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ".


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ