Συντελεστές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δημήτρης Καμπουράκης

Ο Δημήτρης Καμπουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1961. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ. Στον χώρο της δημοσιογραφίας βρίσκεται από 1986. Έχει εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Από το 2005, βρίσκεται στην πρωινή ζώνη του Mega. Από το 2007 είναι αχώριστος με τον Γιώργο Οικονομέα. Έχει γράψει έξι βιβλία, τρία λογοτεχνικά και τρία ιστορικά.

Γιώργος Οικονομέας

Ο Γιώργος Οικονομέας γεννήθηκε στη Μάνη το 1957. Είναι στη δημοσιογραφία από τα 19 του χρόνια.

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Τάκης Κερερές

Γεννήθηκε το 1968, μεγάλωσε στην Κυπαρισσία Μεσηνίας και είναι απόφοιτος της σχολής σκηνοθεσίας του Λ. Σταυράκου. Στα 20 χρόνια που εργάζεται στο Mega έχει συνεργαστεί με τους πιο γνωστούς και διακεκριμένους τεχνικούς, δημοσιογράφους και παρουσιαστές της Ελληνικής τηλεόρασης. Έχει περάσει από τις περισσότερες θέσεις εργασίας όπως μοντάζ, διαφήμιση, ροή, μάστερ, πλατό και κοντρόλ. Έχει περάσει καλά στη ζωή του γιατί πιστεύει ότι για να το πετύχει αυτό κανείς πρέπει να είναι μετριότητα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Δώρα Ιντζέ

Δουλεύει στις παραγωγές του Mega από τις αρχές του 1990, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη τόσο τις καθημερινές όσο και το σαββατοκύριακο, αλλά και στις μεγάλες αθλητικές παραγωγές του καναλιού. Είναι πτυχιούχος της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών Ευρωπαϊκός πολιτισμός του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ευαγγελία Μαργώνη

Όταν ήρθε στην Αθήνα από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, προτίμησε αρχικά την δημοσιογραφία, σπουδάζοντας στο ΙΕΚ ''Δημοσιογραφική Παιδεία''. Σύντομα, κατάλαβε ότι το μικρόφωνο στο χέρι δεν ήταν το καλύτερό της κι έτσι έβαλε στόχο την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών και δελτίων όπου και βρήκε τον εαυτό της. O ''αρραβώνας'' έγινε με το TEMPO αλλά ο... ''γάμος'' με το Mega όπου από το 2001 παραμένει, πιστή στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του καναλιού.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πέμυ Παπασημακοπούλου

Γεννήθηκε το 1974 και βρίσκεται στο χώρο της δημοσιογραφίας από το 1995. Έχει εργαστεί στους τηλεοπτικούς ΑΝΤ1, ΣΤΑΡ, ΑΛΤΕΡ, SEVEN 6 ΝΕΤ και ΕΡΤ2 και τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύει στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”

Αμαλία Κολονέλου

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σπούδασε στη σχολή δημοσιογραφίας του ''Αντένα''. 'Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο και σε ενημερωτικές εκπομπές . Από το 1999 και για επτά χρόνια εργάστηκε ως ρεπόρτερ στις ειδήσεις του ΜEGA . Από το 2008 μέχρι σήμερα είναι μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας της εκπομπής ''Κοινωνία ώρα ΜEGA''.

Follow on Twitter

Μάριος Κωσταντινίδης

Με καταγωγή από την Κύπρο και την Τσεχία , γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και σπούδασε Πληροφορική στο ΤΕΙ Αθηνών. Εγκατέλειψε νωρίς την πληροφορική για να μάθει την τέχνη του ρεπορτάζ στο ''Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας''... Εργάστηκε ως ρεπόρτερ από το 2004 σε τηλεοπτικές εκπομπές στους σταθμούς Alpha και NΕΤ. Από το Σεπτέμβρη του 2007 εργάζεται στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή ''Κοινωνία ώρα Mega''.

Μαρία Παύλου

Eργάζεται στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές του Mega από το 1994. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1990 από την ''Αθλητική Ηχώ'' για να συνεχίσει δύο χρόνια μετά στο ελεύθερο ρεπορτάζ και τη σύνταξη ειδήσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό ''Αθήνα 9,84'' ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με περιοδικά και εφημερίδες. Γεννημένη στα Εξάρχεια το 1971 και μεγαλωμένη στον Άγιο Παύλο, στο κέντρο της Αθήνας, είναι πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών - Ευρωπαϊκός Πολιτισμός του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας ''Bona''.

Follow on Twitter

Χριστίνα Συμεωνίδη

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την Σχολή Ανώτερης Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε με άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής στη Βασιλική Ακαδημία της Βιέννης. Οργάνωσε και διηύθυνε το θεατρικό εργαστήρι στο Δήμο Βριλησσίων. Σπούδασε πληροφορική στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών SELECTIKA. Από τον Δεκέμβριο του 2003 εργάζεται στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Αντώνης Τσουμπός

Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1970. Σπούδασε Δημοσιογραφία και Μάρκετινγκ στα Μ.Μ.Ε. Εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Flash 9,61 και στην ΕΡΑ 5. Στην τηλεόραση εργάστηκε ως δημοσιογράφος και δημοσιογραφικός παραγωγός σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών ΕΤ1, ΝΕΤ και Mega. Στο internet υπήρξε μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του ενημερωτικού site FLASH.GR.

Βασίλης Παπαδόπουλος

Είχε την .. ατυχία να περάσει στην Γαλλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης αλλά το δημοσιογραφικό μικρόβιο υπήρχε μέσα του από πολύ μικρός. Ξεκίνησε το 1998 από την ''Αθηναϊκή'' και τον ''Κόσμο των Σπορ''.Στην τηλεόραση έχει δουλέψει στον ΑΛΦΑ, το ΑΛΤΕΡ και από τον Νοέμβριο του 2008 βρίσκεται στο ΜΕΓΚΑ. Έχει και αρχείο ..25 ετών για το οποίο νιώθει πολύ υπερήφανος.

Ιάσων Πιπίνης

Ο Ιάσων Πιπίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Σύγχρονων Λατινοαμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Η καταγωγή της μητέρας του είναι από το Περού. Έχει συνεργαστεί με ισπανόφωνα μέσα ενημέρωσης όπως το TVE, το Telesur και το Hispan TV. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυριανή», στον «Αθήνα FM 99», και στο «Κανάλι 5». Έχει γράψει το βιβλίο "Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής" (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, Αθήνα, 2014). Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 2000 στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega». Μιλάει ισπανικά, πορτογαλικά και αγγλικά.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ

Λένα Διομήδους

Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε στο ''Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας'' στην Αθήνα και παρακολούθησε σεμινάρια σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από τα φοιτητικά της χρόνια , σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Από το 2003 εργάζεται στο πρωινό του Mega.

Άννα Μαρινάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος του τμήματος επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντειου Πανεπιστημίου. Μετά την αποφοίτηση της έκανε την πρακτική της άσκηση και αργότερα εργάστηκε σε ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης. Απο το 2004 και εώς σήμερα εργάζεται ως δημοσιογράφος στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του Mega.

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Δημήτρης Καλαντζής

Γεννήθηκε το 1967 στο «Έλενα», πήγε σχολείο στο ιστορικό 10ο (πίσω από το γήπεδο) και μένει όλη τη ζωή του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας οπότε υποψιάζεστε τι ομάδα είναι... Η δημοσιογραφία «καρφώθηκε» στο μυαλό του στο σχολείο όταν, ως πρόεδρος της τάξης του, κλήθηκε να δώσει συνέντευξη σε μία μεγάλη εφημερίδα για τα προβλήματα των μαθητών. Όσα είπε... διαστρεβλώθηκαν τελείως ! Τότε έβαλε στοίχημα να γίνει δημοσιογράφος για να γράφει μόνο αλήθειες και να υπερασπίζεται το δίκιο... Από το 1988 εργάζεται σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση (διαδοχικά και παράλληλα). Δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι έχει κερδίσει το στοίχημα... Το προσπαθεί πάντως ακόμα φιλότιμα...

Follow on Twitter

Γιάννης Καφάτος

Μπαμπάς του Αντώνη και της Μαρίνας, δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο, σπουδασε Πολιτικές Επιστήμες, ταξίδεψε πολύ και λόγω δουλειάς αλλά κυρίως λόγω λόξας, ακούει μουσικές, κάνει (αραιά και που)  τον dj για να ξεσκάει και να «κάνει τους άλλους να χορεύουν», όπως λένε τα παιδιά του. Δουλεύει στην τηλεόραση από το 1989 ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης. ´Ενα «φεγγάρι» εργάστηκε ως στέλεχος προγράμματος και ασχολήθηκε με την αγορά και την παραγωγή προγραμμάτων.  Από το 2004 εργάζεται στο Mega Channel ως αρχισυντάκτης. Μέσα σ´ όλα έχει και το δικό του blog: www.u-hoo.gr/gianniskafatos

Follow on Twitter

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ανέστης Πανουργιάς

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Εργάζεται από το 1989 στο Mega, στην παραγωγή ειδήσεων, ενώ από το 2002 σε ενημερωτικές εκπομπές. Το 2004 ανέλαβε την παραγωγή στην πρωινή ζώνη όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Εύα και από τον Αύγουστο του 2009 είναι περήφανος πατέρας της Μαριάννας. Του αρέσει να ασχολείται με γάτες, μηχανές και βέβαια να λέει... ανέκδοτα !

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Αργύριος-Νικόλαος Απειρανθίτης

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο. Τελικά όμως τον κέρδισε η τηλεόραση και το MEGA, όπου δουλεύει από το 1991. Δούλεψε στο δελτίο ειδήσεων, στις ''Γκρίζες Ζώνες'', στο ''Ενώπιος Ενωπίω'', στην εκπομπή ''Διαξιφισμοί'' και σε άλλες πρωινές και βραδυνές ενημερωτικές εκπομπές. Σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πρωινή ενημέρωση και την εκπομπή ''Κοινωνία Ώρα MEGA'', ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τη διεύθυνση προγράμματος, στη σκηνοθεσία μουσικών προγραμμάτων και συναυλιών. Απόφοιτος της σχολής Χατζίκου, παρακολούθησε τηλεοπτικά σεμινάρια στο BBC και την Deutsche Welle. Σπούδασε με υποτροφία της Αμερικανικής πρεσβείας στο Artist University of Brooklyn.