3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ, 3 ΒΡΑΒΕΙΑ, 1 ΜΥΣΤΙΚΟ

Περίληψη: Τρεις συνεντεύξεις διαφορετικές, από τρεις σημαντικές επιστήμονες θα μεταδοθούν από το Mega. Με αφορμή τη βράβευσή τους στα βραβεία «L' Oreal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη», η Βασιλική, η Φλωρεντία και η Αντιγόνη μιλούν για το ερευνητικό τους έργο στον κλάδο τους, αλλά και για την καθημερινότητά τους και τη ζωή τους.
Βασιλική, Φλωρεντία και Αντιγόνη. Γυναίκες δυναμικές και ταυτόχρονα καθημερινές. Φαινομενικά  απρόσιτες, «κρυμμένες» πίσω από τα πτυχία, τις διακρίσεις και το εργαστήριο. Κι όμως αφοπλιστικά οικείες για τους ασθενείς, τους φοιτητές και τους συναδέλφους τους.
Η λέξη «προσφορά» είναι συνυφασμένη με την ύπαρξή και την καθημερινότητά τους μετατρέποντάς τες στις αφανείς ηρωίδες της διπλανής πόρτας. Δεν κομπάζουν για τις διακρίσεις τους και σχεδόν κοκκινίζουν όταν τους ρωτάς για το εντυπωσιακό βιογραφικό τους. Μένουν εδώ, εξελίσσονται και δημιουργούν σε πείσμα των δύσκολων καιρών. 
Μετά τη δουλειά «μεταμορφώνονται» σε μάνες, συζύγους, συντρόφους, φίλες. Απολαμβάνουν τις κυριακάτικες βόλτες, αγαπούν τη μουσική και τα ταξίδια. Ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές, πολλές φορές δύσβατες, αλλά συναντιούνται τελικά στο ίδιο σημείο. Εκείνο της αναγνώρισης.
Μέσα από τα βραβεία «L' Oreal-Unesco Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» που διοργανώνονται κάθε χρόνο, η Βασιλική Παυλίδου, η Φλωρεντία Φωστήρα και η Αντιγόνη Δήμα βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στην επιστήμη αποδεικνύοντας πως η ζωή έχει ανάγκη την επιστήμη και η επιστήμη έχει ανάγκη τις γυναίκες.
Πώς είναι η ζωή στο εργαστήριο και το Πανεπιστήμιο; Ποια είναι τα όνειρα και οι ματαιώσεις της ζωής τους; Τι προτιμούν να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους; Συνδυάζεται άραγε η καριέρα και οικογένεια; Οι τρεις γυναίκες μέσα από τις εξομολογήσεις τους θα μας ξεναγήσουν στον θαυμαστό κόσμο της επιστήμης τους που όμως περνά μέσα από μια ενδιαφέρουσα και ισορροπημένη προσωπική ζωή!