Το παλιό ελληνικό σινεμά ήρθε στο Mega! -

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 ΣΤΙΣ 21:00
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

'Ενας φιλήσυχος ανθρωπάκος, αγανακτισμένος με τη φαγωμάρα που διαδέχθηκε την εθνική ομοψυχία των χρόνων της Κατοχής, βλέπει στον ύπνο του την επιστροφή των Γερμανών με νέα ισχυρότερα όπλα.

Ελληνική παραγωγή του 1948
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος - Χρήστος Γιαννακόπουλος
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Μουσική: Κώστας Γιαννίδης
Παίζουν: Βασίλης Λογοθετίδης, 'Ιλυα Λιβυκού, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Μίμης Φωτόπουλος, Ντίνος Δημόπουλος, Γεωργία Βασιλειάδου, Χρήστος Τσαγανέας, Λουκιανός Ροζάν και Νίτσα Τσαγανέα.
Διάρκεια: 90 λεπτάΤΕΤΑΡΤΗ 27/4 ΣΤΙΣ 23:00
ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

'Ενας αλτρουϊστής γιατρός ερωτεύεται την ερωμένη του αρχηγού μιας σπείρας νοθευτών φαρμάκων που ευθύνεται για τον θάνατο πολλών μικρών παιδιών.

Ελληνική Παραγωγή του 1969
Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Ανδρέας Μπάρκουλης,
Βασίλης Ανδρονίδης, Αρτέμης Μάτσας.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 ΣΤΙΣ 21:00
Η ΒΙΛΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΝ
Ο σοβαρός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας εκμεταλλεύεται τη θέση του για να τα φτιάξει με τη γυναίκα ενός υπαλλήλου του, αλλά γρήγορα διαπιστώνει πως έπεσε θύμα ενός καλοστημένου εκβιασμού.

Ελληνική παραγωγή του 1964
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Κάκια Αναλυτή, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Ντούζος, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Νικολαίδης και Χρήστος Πάρλας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/5 ΣΤΙΣ 21:00
ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
'Ενας λογιστής χάνει πάντοτε τη δουλειά του γιατί είναι υπερβολικά τίμιος, ώσπου βρίσκει ένα πορτοφόλι και σπεύδει να το παραδώσει στον κάτοχο του, έναν απόστρατο στρατηγό που διευθύνει μία μεγάλη επιχείρηση.

Ελληνική παραγωγή του 1965
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Ανδρεαδάκης
Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Ντούζος και Νικήτας Πλατής.
Διάρκεια: 82 λεπτά


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/5 ΣΤΙΣ 21:00
ΝΥΧΤΑ ΓΑΜΟΥ
Δύο ζευγάρια, η Πέπη και ο Ιάκωβος, η Τζένη και ο Θάνος, πηγαίνουν να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους σε κάποιο παραλιακό ξενοδοχείο. Στο παρελθόν, η Πέπη είχε έναν αισθηματικό δεσμό με τον Θάνο - και, όταν συναντιούνται τυχαία στο πάρκο του ξενοδοχείου, στήνουν ένα καυγαδάκι. Η Τζένη αντιλαμβάνεται τι συνέβη και αναγνωρίζει την Πέπη από κάποια φωτογραφία που είχε δει κάποια στιγμή στο σπίτι του Θάνου, όταν τον είχε πρωτογνωρίσει. Από 'δώ και πέρα, η μια παρεξήγηση ακολουθεί την άλλη, τα κωμικά επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι... να λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα δύο ζευγάρια να σμίξουν και πάλι ευτυχισμένα!

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής του 1967
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Μουσική: Γεράσιμος Λαβράνος
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μπέτυ Αρβανίτη, Μαίρη Λαλοπούλου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μαίρη Μεταξά, Μαίρη Χαλκιά, Χρήστος Ζορμπάς, Γιάννης Βογιατζής
Διάρκεια: 89 λεπτάΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5 ΣΤΙΣ 21:00
Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ
'Ενας συνταξιούχος γιατρός επιστρέφει οικογενειακά στο χωριό του, αλλά συγκρούεται με μία πρακτική γιατρό που εκμεταλλεύεται την αφέλεια των κατοίκων.

Ελληνική παραγωγή του 1958
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ξένια Καλογεροπούλου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ορέστης Μακρής, Παντελής Ζερβός και Λαυρέντης Διανέλλος.
Διάρκεια: 90 λεπτάΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 ΣΤΙΣ 21:00
Η ΑΛΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΩΡ
Ο πατέρας της Αλίκης είναι επικεφαλής ενός θιάσου, που περιοδεύει στην επαρχία δίνοντας παραστάσεις. Οι δουλειές τους όμως δεν πηγαίνουν καθόλου καλά, επειδή η τηλεόραση έχει μπει πια για καλά στην ζωή του κόσμου - ακόμη και στο πιο μικρό καλυβόσπιτο. 'Οταν ο πατέρας της πεθαίνει στο παλκοσένικο και ο θίασος διαλύεται, η Αλίκη παίρνει τον δρόμο για την Αθήνα, με μοναδική συντροφιά τον σκύλο της, τον Αράπη. Σε μια συνοικία της Αθήνας, βρίσκει την ανηψιά ενός συνεργάτη της στο θίασο, που έχει ήδη πέντε παιδιά και περιμένει το έκτο. Ο άνδρας της είναι ένας μικροαπατεώνας, που μπαινοβγαίνει στις φυλακές. Και η Αλίκη, για να ζήσει, αλλά και για να βοηθήσει το σπίτι που μένει, κάνει διάφορες δουλειές, χωρίς να στεριώνει σε καμιά. Μια μέρα συναντά τον Πέτρο, έναν τυφλό φοιτητή. Σύντομα αρχίζει μεταξύ τους μια όμορφη σχέση! Πρέπει όμως οι δυο νέοι να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, για να μπορέσουν να είναι μαζί...

Ελληνική παραγωγή του 1972
Σκηνοθεσία: Τάκης Βουγιουκλάκης
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Νίκος Γαλανός, Νίκος Ρίζος, Λαυρέντης Διανέλλος
Διάρκεια: 111 λεπτά