Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ - Επεισόδιο : 7

%PHOTOCAPTION%
Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Επεισόδιο 7ο

Σενάριο: Ντόρα Φασσέα
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Moυσική Σύνθεση: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Τάσος Ζαφειρόπουλος
Εκτέλεση Παραγωγής: Studio ATA

Παίζουν: 'Αρης Λεμπεσόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Ρένη Πιττακή, Μίμης Κουγιουμτζής, Αλέκος Συσσοβίτης, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Ρίζος, Σοφοκλής Πέππας, Δημήτρης Λιγνάδης, Τατιάνα Παπαμόσχου κ.α.

Περιγραφή: Η οικογένεια Δελόγγη συνεχίζει να βιώνει τραγικές στιγμές. Ο θάνατος του Σπύρου Δελόγγη ταράζει τους πάντες. Μετά την κηδεία του, συγγενείς και φίλοι συναθροίζονται στις Σπαθιές. Ο πόνος του Λουκά είναι μεγάλος. Τώρα, είναι εκείνος που αναλαμβάνει τα ηνία της οικογένειας. Ωστόσο, με την επιστροφή του στα εγκόσμια και τώρα με το θάνατο του πατέρα του, ο Λουκάς έχει γίνει ο υπαριθμόν ένας κίνδυνος για τα σχέδια του Παντιά, που ήταν σίγουρος ότι θα πάρει τη θέση του θείου του στην πολιτική ζωή. Τα δυο ξαδέλφια έρχονται αντιμέτωπα και ο Λουκάς δημιουργεί μεγαλύτερες από τις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες στον Παντιά.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η κωφάλαλη και ο Μαρίνος ζουν το δικό τους δράμα. Η εγκυμοσύνη της μετά τον άγριο βιασμό της φτάνει στο τέλος της με αποβολή και ο Μαρίνος, αναγκάζεται να θάψει το έμβρυο για να μη διασυρθούν στο νησί.
Στο μεταξύ, οι κόρες του Γκιούναρσον δίνουν ένα μεγάλο πάρτυ στη θαλαμηγό και σχεδόν όλη η νεολαία του νησιού βρίσκεται εκεί. Ωστόσο, από το κέφι και το πολύ ποτό, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη. Η Πόλυ εκθέτει τον εαυτό της ανεπανόρθωτα, κάνοντας στριπτίζ και βγάζοντας τα εσώρουχά της σε δημοπρασία, τα οποία αγοράζει ο Σιδερής. Η Γλαύκη, που είναι παρούσα, δεν μπορεί να ανεχθεί την όλη κατάσταση και αποχωρεί τρομερά ενοχλημένη. Από την άλλη, ο Παντιάς, χωρίς κανένα φραγμό, φλερτάρει ασύστολα την γυναίκα του Γκιούναρσον, την Στέφανι, και δεν αργεί να την ρίξει στην αγκαλιά του...